Welk dier bekijk jij graag tijdens ons EFT Congres in Burgers' Zoo?

  • 21 oktober, 2019;

De afgelopen maand heb ik weer meerdere malen tijdens trainingen uitleg gegeven over de werking van ons brein. Wie van jullie doet dat niet? Bijvoorbeeld tijdens het geven van een 'Houd me vast'-training of bij een andere vorm van psycho-educatie. De termen reptielenbrein en zoogdierenbrein spreken dan toch altijd weer tot de verbeelding.

In dit kader bedacht ik mij dat we tijdens het EFT Congres in Burgers' Zoo ook een inspirerende ontmoeting met een netpython kunnen hebben. Wat is het een prachtig dier, zo rustig hangend rondom een buis met zijn bijzondere tekening en sprekende ogen! Bij het zien van deze slang, moest ik direct terugdenken aan een moment jaren geleden in Zuid-Afrika. Rijdend met de auto door het Krugerpark moesten we plotseling remmen, omdat de auto voor ons stopte en er een man uitstapte. Ademloos hebben we gezien hoe hij een stok pakte en in sloeg op een slang die voor ons over de weg heen kronkelde.

Wat is dat toch tussen mensen en slangen, dat deze man een mogelijke aanval met een leeuw riskeerde om een slang dood te maken? Ook iets met spiegelneuronen en slangen? Of gaat mijn fantasie nu met me aan de haal? Alhoewel… wanneer ik het bovenstaande plaatje aan mijn zoon van 5 zou laten zien, heb ik denk ik nog wel wat uit te leggen over die slang die in onze hoofden verstopt zit.

Hoe dankbaar is het, wanneer mensen de werking van hun eigen hersenen beginnen te begrijpen? Dat ze gaan herkennen wanneer hun ‘eigen slang of beer’ hun gedrag aanstuurt, en bij andere mensen ook slangen en beren wakker maakt. Dat hun vertrouwen groeit om in zachtheid deze dieren te kunnen temmen en dat wij mensen in staat zijn tot een veel diepere verbinding en liefdevolle communicatie met onszelf en anderen. Hoe ongelooflijk waardevol is het dat wij met EFT zo'n mooie, universele taal tot onze beschikking hebben om dat te bevorderen!

Dus ja, ik kijk wel uit naar een inspirerende ontmoeting met de netpython. Welk dier wil jij graag bekijken tijdens ons congres in Burgers' Zoo?
Schrijf je nu in op www.eftcongres.nl en profiteer nog van de vroegboekkorting!

Warme groet,
Desirée van den Broek
Directeur Stichting EFT Nederland