3 goede voornemens voor jou en je partner

  • 02 januari, 2020;

Happy new year! Het nieuwe jaar, en het nieuw decennium, is aangebroken. Dit betekent voor sommigen om de goede voornemens uit de kast te halen, maar voor anderen is dit gewoon hetzelfde jaar als hiervoor. Hoe dan ook, doelen of goede voornemens stellen voor jezelf is goed. Je hoeft er niet gelijk vandaag mee te beginnen, want als september beter voor je uitkomt, dan start je er dan lekker toch mee? Ook goede voornemens stellen voor jouw relatie met je partner kan goed zijn. Dit kan nog snel het ondergesneeuwde kindje worden, maar met deze 3 voornemens zorg je ervoor dat 2020 een fantastisch jaar wordt voor jou en je partner.

1 Doe samen dit jaar iets nieuws

Je kent het wel. Dat ene uitje wat je graag wilt doen, maar nog niet hebt gedaan. Of die ene locatie waar je naartoe wilt, maar waar je nog niet bent geweest. Die ene cursus of dat andere congres (bijvoorbeeld het EFT Congres) die je vorig jaar, of twee jaar geleden, nét hebt gemist. Spreek voor 2020 met je partner af om dit jaar minstens één keer iets te doen wat jullie nog nooit eerder hebben gedaan. Dit kan dus iets zijn wat al maanden of jaren of de bucketlist staat, maar het kan ook spontaan naar boven komen. Nieuwe ervaringen zorgt voor een hechtere band tussen jullie.

2 Doei telefoon

Nee, we zeggen niet dat je je telefoon helemaal moet weggooien. We zeggen wel dat het goed is om een keer je telefoon niet binnen handbereik te hebben als je tijd met je partner spendeert. Het is heel makkelijk om je telefoon naast je glas wijn neer te leggen of in je broekzak te steken. Want laten we eerlijk zijn: je brein blijft alert op elke tril of lichtgevend scherm. Spreek een keer met je partner af om je telefoons in die ene rommellade te leggen en er niet meer naar om te kijken voor de rest van de avond. Of leg de telefoons op elkaar aan de zijkant van de tafel. Degene die als eerste zijn of haar telefoon pakt, moet de ander trakteren op iets. Je zult zien dat je op deze manier veel meer aandacht hebt voor elkaar.

3 Verras elkaar in elkaars liefdestaal

Voor degenen die nog niet hebben gehoord van de 5 love languages van Dr. Gary Chapman, leggen we je het even kort uit: de vijf liefdestalen beschrijven hoe wij ons geliefd en gewaardeerd voelen. Deze talen zijn: lieve woorden, iets doen voor een ander, cadeaus krijgen, quality time en fysieke aanraking. Stel dat je het fijn vindt om lieve woorden te ontvangen van je partner, dan kan je partner een keer een briefje achterlaten voor je met hoeveel hij/zij van je houdt. Vind je partner het fijn als jij hem of haar aanraakt? Geef je partner een massage. Doe de quiz via deze link en ontdek hoe jij en je partner elkaars hart (weer) kunnen overwinnen.